Virus steelt foto's van Windows-computers

Virus steelt foto's van Windows-computers 
 
04-11-2012,09:24 door Redactie Security.nl

Windows

 

Onderzoekers hebben nieuwe malware ontdekt die geen documenten of wachtwoorden steelt, maar foto's en andere afbeeldingen. De gestolen plaatjes worden vervolgens naar een FTP-server geüpload. De 'Pixsteal' Trojan zoekt op besmette computers naar .JPG, .JPEG en .DMP-bestanden. De eerste twee extensies zijn van afbeeldingen, terwijl DMP-bestanden informatie bevatten waarom een bepaald systeem is gestopt met werken.

Zodra de malware de afbeeldingen heeft verzameld, worden de eerste 20.000 bestanden naar de FTP-server gekopieerd. "Informatiediefstal is voornamelijk beperkt tot informatie in tekstvorm, dus deze malware vormt een geheel nieuw risico voor gebruikers", zegt Raymart Paraiso van Trend Micro.

Afpersing
Volgens de analist kunnen de verzamelde foto's voor identiteitsdiefstal, afpersing en zelfs toekomstige aanvallen worden gebruikt. Een scan van een rijbewijs of paspoort zou zo in handen van criminelen kunnen komen. De Pixsteal Trojan verspreidt zich via andere malware die al op het systeem actief is en via drive-by downloads.

Terug naar overzicht

 

REVI-Computers

Bezoekadres zie contact      Voor de locatie klik HIER         

Alg.Voorwaarden
 Consumenten
              

Twitter

Linked-In

Facebook